Cum sa-ti creezi propria fericire

Cine decide daca tu vei fi fericit sau nefericit? Raspunsul: TU!

Conditia pentru a deveni o persoana fericita este sa ai un suflet curat, ochi pentru a vedea frumusetea si romantismul locurilor obisnuite, o inima de copil si simplitate spirituala.

Un lucru este sigur: in mare masura, prin gandurile si atitudinile noastre ne cream fericirea sau nefericirea din propria viata. De vreme ce dorinta fundamentala a fiecarei fiinte umane este de a cunoaste starea de fericire, ar trebui sa faca ceva in aceasta privinta. Fericirea poate fi atinsa de oricine si-o doreste cu adevarat. In loc de a accentua felul in care ne producem nefericire prin gandurile negative, sa punem capat acestui proces generator de suferinta. Nefericirea noastra este generata de incarcarea constiintei cu resentimente, rea-vointa, ura, nemultumire, ingrijorare si teama.

Cum putem sa ne inducem fericire in locul nefericirii?

Fericirea sau nefericirea noastra depinde de obiceiurile mentale pe care ni le cultivam. Altfel spus, cultiva o inima vesela, adica dezvolta obiceiul de a fi fericit si te vei bucura de fiecare zi din viata ta. Obiceiul fericirii este dezvoltat prin practicarea gandurilor fericite. Fa o lista mentala cu lucrurile care te fac fericit si gandeste-te la ele in fiecare zi. Daca se intampla ca un gand nefericit sa-ti patrunda in minte, opreste-l imediat si inlocuieste-l, in mod constient, cu un gand fericit! In fiecare dimineata cand te trezesti introdu ganduri fericite in mintea ta constienta. Savureaza bucuria momentului prezent!

Fii recunoscator pentru fiecare zi din viata pe care Dumnezeu ti-o daruieste si rosteste in fiecare dimineata fraza aceasta:

„Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul; sa ne bucuram si sa ne veselim intru ea”(Psalmul 117-24).

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe