Referintele – experientele care iti tes viata!

Referintele constituie toate experientele vietii tale pe care le-ai trait si intregistrat – tot ceea ce ai vazut, ai auzit, ai mirosit, ai gustat, ai atins – stocate inlauntrul creierului tau. Unele referinte au fost culese constient, altele inconstient. Unele provin din experientele pe care le-ai avut tu insuti, altele din informatii pe care le-ai auzit de la altii.

Referintele sunt elementele fundamentale pe baza carora ne construim credintele, regulile si valorile noastre. Cu cat este mai mare numarul si calitatea referintelor noastre, cu atat este mai mare posibilitatea noastra de a face alegeri, de a evalua intr-un mod cat mai eficace intelesul lucrurilor si ce putem face. Referintele sunt importante in luarea deciziilor, in felul in care ne simtim si cine devenim. De aceea, depinde de felul in care interpretam si folosim experientele din viata noastra pentru a intelege mai bine cine suntem si cum sa folosim aceste referinte pentru a ne aduce putere.

Te-ai intrebat vreoadata daca iti folosesti in mod constient si constructiv toate experientele acumulate de-a lungul vietii? Gandeste-te ca ai un stoc inepuizabil de experiente care pot fi folosite in orice fel vrei. Tu esti persoana care decide cum evalueaza un lucru drept bun sau rau, in functie de lucrurile cu care il vei compara. Uneori pierdem din vedere ca binele sau raul se bazeaza doar pe referintele noastre! Un lucru nu trebuie sa uiti niciodata. Trebuie sa inveti din trecutul tau, nu sa traiesti in el. Deci, concentreaza-te pe lucrurile care iti confera putere si bucurie.

Nici o experienta din viata noastra nu este proasta. Fiecare experienta iti ofera ceva valoros, trebuie numai sa cauti si sa intelegi. O singura idee, daca ai inteles dintr-o experienta, iti da posibilitatea sa te extinzi, sa evoluezi.

Experientele limitate creeaza o viata limitata. Daca vrei sa-ti extinzi viata, cauta acele idei si experiente care nu ar deveni o parte a vietii tale daca nu le-ai cauta in mod constient.

O intrebare buna pe care trebuie sa ne-o punem ar fi : Pentru a realiza ceea ce vreau cu adevarat in viata, care ar fi referintele de care am nevoie?

Aminteste-ti, clipele vietii noastre sunt cele care ne modeleaza. Prin urmare, ridica-te si paseste in jocul vietii! Fa ceva nou si neobisnuit care sa-ti descopere schimbarea profunda. Actioneaza, experimenteaza si bucura-te de viata!

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe