Alege in deplina libertate a spiritului tau

Fiecare zi a vietii noastre este o sansa de a alege o alta cale, o stare diferita, un tel nou, o dorinta neimplinita, o iubire noua, o credinta puternica sau bucurie in suflet!

Totul este posibil daca alegem cu inima si credem ca se va implini. Alege in deplina libertate! Spiritul tau e liber! Alege cu sufletul neingradit de frici dobandite in timp, sentimente de vinovatie sau responsabilitati duse in extrema. Nu te lasa ispitit de influentele din exterior. Trece totul prin filtrul simtirii si gandirii tale. Nu tot ce se spune este adevarat, potrivit sau benefic pentru tine. Fii tu insuti in simtire si traire, liber in constiinta si in alegerea pe care o faci. E viata ta! Alege sa traiesti propria viata, nu pe a altora. Asuma-ti responsabilitatea propriei existente cu bune si rele, priveste cu credinta si convingere inainte.

Dunnezeu este singurul care iti poate inspira si darui puterea de care ai nevoie atunci cand alegi sa traiesti cu adevarat in spirit, nu doar in trup!

Nu lasa pe nimeni si nimic sa te blocheze in cuget si sa-ti ucida sufletul. Priveste cu atentie in interiorul fiintei tale, coboara in adancul inimii si asculta! Vei afla calea cea adevarata!

Intotdeauna alege in deplina libertate a a spiritului tau!

Ce vrei, de fapt?

In momentul in care te vei hotari ce vrei de la tine si cu tine, vei solutiona aceasta necunoscuta!

Conditia esentiala ca sa afli ce vrei de la tine este sa lasi frica deoparte. Frica ne determina sa avem credinte false despre noi si capacitatea noastra de a actiona in situatiile de viata cu care ne confruntam. Apoi trebuie sa descoperi acele situatii, persoane, activitati care iti aduc bucurie. Atunci cand ramai prezent pe deplin intr-o activitate pe care o faci si nu te simti constrans, este o activitate care iti place.

„Viata merge mai departe”, asa este! Dar tu esti acela care alegi daca continui in mod firesc sau te impotrivesti. Orice regrete si sentimente de vinovatie te tin ancorat in trecut si nu-ti mai permit sa vezi ce iti doresti cu adevarat. Nu continua sa-ti pui piedici singur.

Nu iti asuma rolul de victima, deoarece nu vei putea alege ce iti doresti. Nu o poate face nimeni in locul tau. Ai incredere in tine si nu te mai sabota cu fiecare ocazie in care nu reusesti ceva. Bucura-te de tot ce ai astazi si accepta nereusitele din trecut ca pe niste experiente prin care trebuia sa treci, pentru a deveni cel care esti astazi: puternic, intelept, experimentat, bun, pregatit pentru lucruri noi.

Focuseaza-te pe lucrurile la care te pricepi. Daca esti priceput la ceva este pentru ca asta e menirea ta. Si in acest lucru se afla raspunsul tau la intrebarea: ce imi doresc, de fapt?

Momentul in care vei afla ce iti doresti, de fapt, iti va darui o pace si o bucurie in suflet si o dorinta de a impartasi aceste emotii cu cei dragi! Atunci iti vei recapata puterea, vei trai cu adevarat in prezent si vei fi de neoprit!!

Ce pot face sa traiesc cu bucurie fiecare zi a vietii mele?

Sa ma bucur cand ma trezesc dimineata si dau slava lui Dumnezeu pentru ca mi-a daruit inca o zi de viata.

Sa constientizez faptul ca mai am o sansa de a experimenta lucruri noi, trairi diferite si posibilitati de a pune in practica si a materializa dorinte si idealuri neimplinite.

Sa invat ceva nou si sa lucrez cu mine, incercand sa fac ceva diferit de ceea ce am facut pana acum.

Sa iert greselile celor care mi-au gresit si sa ma iert si pe mine pentru a dobandi pacea in suflet.

Sa am rabdare si blandete cu mine, sa nu ma mai conditionez si limitez. Sa gandesc si sa traiesc liber.

Sa nu mai joc rolul de victima. Sa ma ajut singur cu ceea ce am la dispozitie in acest moment.

Sa nu ma identific cu ceea ce mintea imi sopteste neincetat. Sa cobor in sufletul meu si sa ascult cum imi vorbeste. Apoi sa armonizez relatia sufletului cu mintea.

Sa ma bucur de tot ce vine in viata mea si sa inteleg ca nimic nu este intamplator si apare spre folosul si desavarsirea mea.

Sa traiesc ancorat in prezent, in clipa de fata si sa las trecutul „trecutului”.

Sa respir, sa ma misc, sa privesc inaltul cerului, sa multumesc si sa ma rog!

Focalizarea devine realitatea noastra

Orice lucru asupra caruia ne focalizam devine realitatea noastra. Spre exemplu daca ai vrea sa te simti bine acum, ai putea sa te focalizezi pe un eveniment din trecut care ti-a adus bucurie sau ai putea face ceva care iti place si iti creaza o stare de bine. In schimb, daca vrei sa te simti deprimat te poti focaliza asupra unui lucru din trecutul tau care a fost groaznic de rau.

De obicei parerea pe care o ai despre lucruri sau o anumita experienta depinde cu totul de focalizarea ta. Ea nu constituie adevarata realitate, deoarece este o singura perspectiva. Este doar o perceptie a felului in care stau lucrurile. Este important pentru noi sa stim ca felul in care ne reprezentam lucrurile in minte, determina felul in care ne simtim. Focalizeaza-te asupra drumului pe care vrei sa-l urmezi sau asupra solutiei problemei tale, nicidecum pe ce iti provoaca teama sau neincredere.

Viata este o calatorie si esential este sa detii arta de a reusi sa o controlezi, disciplinindu-ti mintea si focalizandu-te pe cel mai bun scenariu al realitatii tale. Conditia este sa te afli intr-o stare hotarata pentru a reusi.

Experientele traite constituie ceea ce noi determinam sau permitem sa ni se intample. Tot ceea ce ne dorim in viata este sa avem parte de mai multa fericire si mai putina durere.

Invata cum sa te faci pe tine insuti sa te simti mai bine, prin alegerile pe care le faci in fiecare clipa a vietii tale si cu siguranta vei obtine rezultatul dorit!

Nu te mai tulbura!

De multe ori ne facem viata dificila in mod inutil, pentru ca ne risipim forta si energia tulburandu-ne!

Ne framantam, ne agitam, ne pierdem cu firea pentru orice situatie din viata noastra, fara sa constientizam ca o agravam, mentinand aceasta stare de agitatie. Trebuie sa ne oprim din agitatie si sa ne linistim daca dorim sa avem puterea de a trai eficient. Primul pas este sa incetinim ritmul. Multe persoane isi distrug trupurile fizice, sufletul si mintea, practicand acest ritm alert. Aceasta suprastimulare produce toxine otravitoare in corp si cauzeaza o boala emotionala. Produce oboseala si un sentiment de frustrare. E imposibil sa ai parte de o pace a sufletului, daca ritmul este accelerat peste masura.

Singurul ritm in care este intelept sa traiesti este ritmul lui Dumnezeu. El le face pe toate, fara sa se grabeasca, la timpul potrivit. Acelasi ritm ne este oferit si noua: ” Pace va las voua, pacea Mea o dau voua…(Ioan 14-27). Practica „pacea lui Dumnezeu, care covarseste orice minte”. Dupa care observa senzatia de putere tacuta care izvoraste din tine.

Incetineste ritmul, deoarece lucrul pe care ti-l doresti cu adevarat va fi acolo cand vei ajunge la destinatie, cu conditia sa lucrezi in acest sens fara stres si tensiune. Iar daca, sub indrumarea lui Dumnezeu, lucrul dorit nu e acolo, inseamna ca nu trebuia sa fie acolo!

Pastreaza-ti pacea mentala prin practicarea gandurilor pasnice. Opreste-te din tot ce faci. Ia o pauza! Cauta sa redobandesti linistea interioara si bucuria, iar apoi continua viata intr-un ritm echilibrat care sa te conduca la implinirea dessavarsita!

Magia gandului

O minte asemenea celei a profetului David a spus: „Oamenii sunt ceea ce cred in adancul sufletului ca sunt”. Mintea noastra poate transforma raiul in iad si iadul in rai! Puterea gandului este magica.

Porniti sau continuati drumul vietii cu aceasta afirmatie a marelui folozof Disraeli : „Viata e prea scurta pentru a fi traita meschin”.

Prin urmare, fericirea si succesul se dobandesc numai prin credinta. Credeti ca puteti misca un munte si veti putea, precum citatul din Biblie.

Nu confundati speranta cu credinta. Puteti obtine orice va doriti crezand, nu doar sperand. Credinta naste atitudinea pozitiva, puterea si energia necesare pentru a actiona. Atunci cand credeti ca puteti reusi, „cum veti reusi” va veni de la sine. Credinta nestramutata va ofera modalitatile si mijloacele de a realiza ce va propuneti. Increderea voastra in reusita va atrage si pe altii sa investeasca incredere in voi. Anticipati victoria si veti reusi! Noi suntem opera propriilor ganduri. Daca te focusezi pe lucruri marete, importante, asta vei dobandi. Succesul pe care-l poti obtine inseamna lucruri bune minunate, prosperitate personala si mai inseamna libertate, adica eliberare de griji, spaime, frustrari si esec. Succesul inseamna incredere si respect de sine. Succesul ne transforma in invingatori!

Este momentul sa aduceti lumina in mintea si sufletul vostru ! Atunci credinta va invalui fiinta voastra si va transforma totul, intr-un mod miraculos!

Transforma-te intr-un om nou

Una dintre cele mai mari descoperiri ale generatiei noastre este ca fiintele umane isi pot schimba viata transformandu-si modul de gandire. Dupa cum gandesti, asa va fi! Prin urmare, genereaza ganduri prospete, noi, creative, de credinta, dragoste si bunatate si rezultatele dorite nu vor intarzia sa apara. In mod real, prin acest proces iti poti schimba viata.

Mai mult decat atat, daca decizi sa-ti incredintezi viata lui Dumnezeu si sa urmezi principiile enuntate in biblie, vei constata ca vei primi ganduri noi, care iti vor deschide calea spre implinire!

In mod cert, tu esti acela care iti poti gandi drumul catre esec si nefericire, dar in acelasi timp iti poti gandi drumul catre reusita si fericire.

Lumea in care traiesti este determinata de gandurile care iti ocupa in mod obisnuit mintea. Un psiholog celebru a spus: ” Exista o tendinta profunda in natura umana de a deveni exact ceea ce te imaginezi in mod obisnuit a fi.”

Pentru a-ti modifica viata, trebuie sa incepi sa gandesti diferit. Nu accepta in mod pasiv imprejurari nesatisfacatoare, ci formeaza-ti in minte o imagine despre cum iti doresti sa fie, crede in ea, roaga-te pentru ea, munceste la constientizarea ei si vei obtine rezultatul dorit.

Este posibil ca uneori sa-i cerem prea mult lui Dumnezeu, insa suntem incurajati de versetul din Scriptura care spune: ” Si toate cate veti cere, rugandu-va cu credinta, veti primi” (Matei 21:22). Asta inseamna ca atunci cand te rogi pentru ceva anume, este indicat sa vizualizezi acel lucru. Crede ca, daca e voia lui Dumnezeu si daca e un lucru folositor iti este dat chiar in acea clipa. Asigura-te ca cererea ta este corecta din punct de vedere moral, spiritual si etic, mentine-o in mintea si sufletul tau si vizualizeaza un rezultat bun. Oamenii din toate domeniile vietii care obtin reusite notabile cunosc valoarea acestei legi din propria experienta.

Crede in Dumnezeu mai presus de orice, crede in tine, alege ce este corect, folositor si ziditor pentru desavarsirea calatoriei tale prin aceasta lume!

Referintele – experientele care iti tes viata!

Referintele constituie toate experientele vietii tale pe care le-ai trait si intregistrat – tot ceea ce ai vazut, ai auzit, ai mirosit, ai gustat, ai atins – stocate inlauntrul creierului tau. Unele referinte au fost culese constient, altele inconstient. Unele provin din experientele pe care le-ai avut tu insuti, altele din informatii pe care le-ai auzit de la altii.

Referintele sunt elementele fundamentale pe baza carora ne construim credintele, regulile si valorile noastre. Cu cat este mai mare numarul si calitatea referintelor noastre, cu atat este mai mare posibilitatea noastra de a face alegeri, de a evalua intr-un mod cat mai eficace intelesul lucrurilor si ce putem face. Referintele sunt importante in luarea deciziilor, in felul in care ne simtim si cine devenim. De aceea, depinde de felul in care interpretam si folosim experientele din viata noastra pentru a intelege mai bine cine suntem si cum sa folosim aceste referinte pentru a ne aduce putere.

Te-ai intrebat vreoadata daca iti folosesti in mod constient si constructiv toate experientele acumulate de-a lungul vietii? Gandeste-te ca ai un stoc inepuizabil de experiente care pot fi folosite in orice fel vrei. Tu esti persoana care decide cum evalueaza un lucru drept bun sau rau, in functie de lucrurile cu care il vei compara. Uneori pierdem din vedere ca binele sau raul se bazeaza doar pe referintele noastre! Un lucru nu trebuie sa uiti niciodata. Trebuie sa inveti din trecutul tau, nu sa traiesti in el. Deci, concentreaza-te pe lucrurile care iti confera putere si bucurie.

Nici o experienta din viata noastra nu este proasta. Fiecare experienta iti ofera ceva valoros, trebuie numai sa cauti si sa intelegi. O singura idee, daca ai inteles dintr-o experienta, iti da posibilitatea sa te extinzi, sa evoluezi.

Experientele limitate creeaza o viata limitata. Daca vrei sa-ti extinzi viata, cauta acele idei si experiente care nu ar deveni o parte a vietii tale daca nu le-ai cauta in mod constient.

O intrebare buna pe care trebuie sa ne-o punem ar fi : Pentru a realiza ceea ce vreau cu adevarat in viata, care ar fi referintele de care am nevoie?

Aminteste-ti, clipele vietii noastre sunt cele care ne modeleaza. Prin urmare, ridica-te si paseste in jocul vietii! Fa ceva nou si neobisnuit care sa-ti descopere schimbarea profunda. Actioneaza, experimenteaza si bucura-te de viata!

Cum sa-ti creezi propria fericire

Cine decide daca tu vei fi fericit sau nefericit? Raspunsul: TU!

Conditia pentru a deveni o persoana fericita este sa ai un suflet curat, ochi pentru a vedea frumusetea si romantismul locurilor obisnuite, o inima de copil si simplitate spirituala.

Un lucru este sigur: in mare masura, prin gandurile si atitudinile noastre ne cream fericirea sau nefericirea din propria viata. De vreme ce dorinta fundamentala a fiecarei fiinte umane este de a cunoaste starea de fericire, ar trebui sa faca ceva in aceasta privinta. Fericirea poate fi atinsa de oricine si-o doreste cu adevarat. In loc de a accentua felul in care ne producem nefericire prin gandurile negative, sa punem capat acestui proces generator de suferinta. Nefericirea noastra este generata de incarcarea constiintei cu resentimente, rea-vointa, ura, nemultumire, ingrijorare si teama.

Cum putem sa ne inducem fericire in locul nefericirii?

Fericirea sau nefericirea noastra depinde de obiceiurile mentale pe care ni le cultivam. Altfel spus, cultiva o inima vesela, adica dezvolta obiceiul de a fi fericit si te vei bucura de fiecare zi din viata ta. Obiceiul fericirii este dezvoltat prin practicarea gandurilor fericite. Fa o lista mentala cu lucrurile care te fac fericit si gandeste-te la ele in fiecare zi. Daca se intampla ca un gand nefericit sa-ti patrunda in minte, opreste-l imediat si inlocuieste-l, in mod constient, cu un gand fericit! In fiecare dimineata cand te trezesti introdu ganduri fericite in mintea ta constienta. Savureaza bucuria momentului prezent!

Fii recunoscator pentru fiecare zi din viata pe care Dumnezeu ti-o daruieste si rosteste in fiecare dimineata fraza aceasta:

„Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul; sa ne bucuram si sa ne veselim intru ea”(Psalmul 117-24).

„De poti crede, toate sunt cu putinta celui ce crede”

Am descoperit ca, daca te astepti la ce e mai rau, vei primi ce e mai rau, iar daca te astepti la ce e mai bun, vei primi ce e mai bun. Am invatat la propriu magia credintei.

Adevarul este ca cea mai puternica lege recunoscuta atat de psihologie, cat si de religie, este sa iti modifici obisnuintele mentale in sensul credintei, in locul necredintei. Incepe sa citesti Biblia si observa numarul de referiri la credinta. Vei avea o noua putere de a obtine ceea ce Dumnezeu si cu tine hotarati ca vrei cu adevarat de la viata. Credinta, increderea, gandirea pozitiva, credinta in Dumnezeu, credinta in alti oameni, credinta in tine insuti, credinta in viata, aceasta este esenta tehnicii depre care ne invata Biblia: „Daca aveti credinta, nimic nu va fi voua cu neputinta” (Matei 17-20).

„Dupa credinta voastra, fie voua” (Matei 9-29)

Atunci cand te increzi in Dumnezeu, el iti indruma mintea in asa fel incat sa nu iti doresti lucruri care nu sunt bune pentru tine sau nu sunt in armonie cu vointa lui. Dar inseamna cu siguranta ca, atunci cand inveti sa crezi, orice lucru maret devine o posibilitate pentru tine. Atunci cand te astepti la ceva bun, eliberezi o forta magnetica in mintea ta care prin legea atractiei aduce tot ce e mai bun. A te astepta la ce e mai bun inseamna sa participi cu toata inima la ceea ce doresti sa realizezi. Un lucru esential pentru a atrage ce iti doresti din tot sufletul, e sa te implici total si sa investesti toate eforturile de care esti in stare in proiectele in care te-ai angajat. Viata nu poate refuza persoana care daruieste totul. Oamenii sunt infranti in viata nu din lipsa vreunei abilitati, ci din cauza neimplicarii totale. Ei nu se asteapta din toata inima sa reuseasca.

Cea mai puternica forta a naturii umane este tehnica fortei spirituale propovaduita de Biblie. Crede astfel incat sa constientizezi adevarul ca increderea poate muta muntii.

Nu fi „retinut”. Mergi cu toata forta inainte! Fa acest lucru, iar viata iti va darui totul!

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe